Het bedrijf dat werd geïnspireerd door een geleidehond Hill's™. De nr. 1 voedingskeuze van dierenartsen voor honden en katten.

Hill's weet maar al te goed hoe sterk de band tussen mensen en hun huisdieren is en doet er alles aan om deze speciale relatie te verrijken en te verlengen. Als fabrikant van Science Plan™ en Prescription Diet™ doen we dit door de beste, meest vooruitstrevende technologie, producten en expertise op het gebied van huisdierenvoeding beschikbaar te stellen aan eigenaren van huisdieren, dierenartsen en hun medewerkers en andere belangrijke professionals over de hele wereld.

In 1939 had Dr. Mark L. Morris Sr. al vooruitstrevende ideeën voor de diergeneeskundige wereld. Hij geloofde dat bepaalde ziekten bij honden en katten nutritioneel konden worden behandeld met een zorgvuldig geformuleerde voeding.

Hij kreeg de kans zijn theorie te bewijzen toen een jonge blinde man, Morris Frank, hem vroeg of een behandeling zijn geleidehond Buddy, die aan nierfalen leed, kon redden. Het resultaat van de inspanningen van Dr. Morris was de voedingsformule die later het eerste Hill's Prescription Diet-product zou worden. Het was het eerste dierenvoer ter wereld dat was ontwikkeld voor honden met een nieraandoening. Kort daarna werd Hill's Pet Nutrition opgericht. Klinische voeding was in die tijd nog onontgonnen gebied.

De betrokkenheid van dr. Morris bij Morris en Buddy vormde de inspiratie voor de missie van ons bedrijf: de speciale relatie tussen mensen en hun huisdieren verrijken en verlengen.

Dankzij de langdurige investering van Hill's in kennis, technologie en getalenteerde wetenschappers hebben wij een groot aantal toonaangevende productinnovaties kunnen ontwikkelen, waaronder het meest uitgebreide assortiment klinische voedingsproducten voor zieke en gezonde huisdieren en dieren die tot een risicogroep behoren. Behalve het eerste nierdieet; Prescription Diet k/d, zijn er nu ook diëten verkrijgbaar voor o.a. honden en katten met overgewicht, huidaandoeningen, tandproblemen en gewrichtsaandoeningen. Voor gezonde huisdieren hebben wij het Science Plan assortiment om honden en katten in elke levensfase te helpen gezond te blijven.

Iedereen die voor Hill's werkt, houdt de traditie van verzorging die meer dan 60 jaar geleden door één vastberaden dierenarts werd opgestart, in leven. We zijn ons ervan bewust dat we niet alleen dierenvoer maken van de allerbeste kwaliteit, maar dat we meer betekenen voor mensen en hun dieren.

De oorsprong van Hill’s ligt bij de geleidehond Buddy. We zijn ons ervan bewust dat we niet alleen honden- en kattenvoer maken van de beste kwaliteit, maar dat we meer betekenen voor de mensen en hun dieren. Daarom eten alle aspirantgeleidehonden van het BCG Hill’s Science Plan hondenvoer.

"Gebruik en vermelding van de naam of het logo van vzw BCG (asbl CBCG) evenals verwijzing ernaar om publicitaire, commerciële of andere redenen kan enkel mits uitdrukkelijke, geschreven en op voorhand te vragen toestemming"  

 

Ondanks de beste zorgen en de bestendige inspanningen die BCG vzw besteedt aan de samenstelling en de inhoud van deze website, met het oog op het verschaffen van zo actueel en correct mogelijke informatie, zijn een vergetelheid of een vergissing niet volstrekt uit te sluiten. Daarom kan deze informatie ook zonder voorafgaande toestemming of aankondiging, geheel of gedeeltelijk gewist, verbeterd of gewijzigd worden. Het BCG vzw is derhalve niet aansprakelijk voor schade van welke aard of oorsprong ook, rechtstreeks of onrechtstreeks volgend uit, veroorzaakt door of samenhangend met, het gebruik van deze website of de inhoud ervan. In zoverre deze website een aanbod of een voorstel bevat, zijn deze niet bindend .